I foråret 2025 er der lagt op til det helt store musikalske brag, når MusicalDanmark er tilbage med sin næste hyldestkoncert, 1991 – En hyldest til 90’ernes største musikår. Hermed fuldendes nemlig Musical Danmarks succesfulde trilogi om ”Årtiernes musik”.

Det startede tilbage i 2018 med “Time Of My Life” om 80’erne. Anden del “Candle In The Wind” om 70’erne kom i 2022, og nu kommer så tredje del, “1991” om 90’ernes musik. 1991 var på alle måder et ekstraordinært og bemærkelsesværdigt år. Ikke alene var det 90’ernes mest succesfulde år i musikbranchen. Det var også året, hvor rocken blev sluppet fri, mesterværker blev skabt og nye rekorder og standarter sat. Samt året, hvor legender blev født mens andre døde. Den ikoniske forsanger i Queen, Freddie Mercury døde i slutningen af året, og hans død satte gang i en kæmpe revival af Queens musik, hvilket også sætter sit præg på denne hyldestkoncert.

Med 1991 får du den musikalske historie om dette bemærkelsesværdige år, fortalt igennem musikken, anekdoter og sjove optrin og historier. Med over 30 af 1991’s største hits fra både Queen, Bryan Adams, George Michael, Elton John, U2, Prince, Metallica, R.E.M. samt Ray Dee Ohh, Dizzy Mizz Lizzy og D.A.D. m.fl.

På scenen vil de medvirkende sangere og musikere, bl.a. Jonas Rasmussen, Morten Bytofte, Lucas Hoang, Lene Nørrelykke m.fl. give den fuld gas i alle de store sange, så 1991 kan blive en forrygende aften, som både vil berøre og begejstre, og uden tvivlende i den store fællessang.

IDÉ, KONCEPT OG MANUS: Michael Bentholm

ISCENESÆTTELSE: Peter Friis

MUSIKALSKE ARRANGEMENTER: Niels Rahbech