Gennem den danske sang beskriver Randers Kammerorkester, Nordisk Vokalensemble og foredragsholder Anette Kjær natur, vejr og vind, sådan som det folder sig ud i det danske landskab.

Koncerten veksler mellem fællessang, korsange og musikalske fortolkninger af de danske sange. Publikum vil kunne følge med i sangteksterne på skærm eller i program. Gennem koncerten vil Anette Kjær formidle de danske sange og forholdet til den danske natur.

Anette Kjær er diplomuddannet klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, og hun har sunget på bl.a. Den Jyske Opera og Aarhus Sommeropera. Samtidig har hun læst idehistorie ved Aarhus Universitet. Anette Kjær har siden 1994 haft en omfattende foredragsvirksomhed, og hun har været gæstelærer på en række højskoler rundt omkring i landet.

NORDISK VOKALENSEMBLE

Nordisk Vokalensemble er et ligestemmigt kor, som blev dannet i 2019. Koret har base i Randers, men tæller korister fra mange dele af landet.

Mange af korets medlemmer har stor erfaring fra tidligere med nyere nordisk kormusik, og som detmåske fremgår af korets navn, har de et særligt fokus på det nordiske klangideal og det nordiske repertoire.