Af Kathrine Kressmann Taylor
Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen,
i danmarkspremieren på Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker.
Kathrine Kressmann Taylors brevroman Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag. I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.
Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

Kampen for demokratiet – samtale i salen:
Efter pausen åbner historikerne Bo Lidegaard og Christoffer Emil Bruun for publikums refleksion. Hvordan forholdt Danmark sig til den totalitære trussel i årene op til 2. Verdenskrig, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler mod det demokrati, vi ikke længere kan tage for givet, heller ikke i Europa?

Denne 2. del er forfattet af Bo Lidegaard.

Iscenesættelse: Thomas Bendixen
Scenografi: Jonas Fly
Medvirkende: Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Larsen

Varighed: 120 minutter.